Echte verbinding is GOUD waard ~ Voor bedrijven

november 28, 2023

Delen:

Het einde van het jaar nadert.. altijd een moment van reflectie. Voor mij is het een moment om de verbinding met mezelf te reflecteren. En daarmee de verbinding met anderen.

Afgelopen vrijdagavond gaf ik een laatste cirkel in de reeks die ik organiseerde. Samenkomen met een vaste groep vrouwen. De verbinding die ontstaat in zo´n groep is zo bijzonder. Oprecht kwetsbare momenten met elkaar delen. In volledige veiligheid. In volledige openheid en je echt gezien voelen.

Groepen vind ik heel bijzonder. Het samenkomen in een groep waarin ieder zijn of haar verhaal heeft. Voor mij is het elke keer een nieuwe ontdekking hoe ik beweeg in een groep. Hoe ik mij bewust ben van hoe ik mij beweeg, hoe ik mij gedraag en hoe ik voor mezelf zorg.

Want als je het eenmaal ziet, komt alles aan het licht.

Groepen leggen patronen bloot. Of je nou in een familiegroep bent, een vriendengroep of met een groep collega´s of professionals. De naaktheid dient zich altijd aan. Maar ook de oprechte verbinding die kan ontstaan. Want verbinding is wat we nodig hebben. Helemaal in een tijd als deze waar we alles communiceren door middel van een digitale wereld. Waar échte verbinding nog wel eens gemist wordt.

Afgelopen zaterdagochtend mocht ik zelf deelnemen in een groep, een groep met totaal onbekende mensen. Het ging over verbinding en wat dat voor ons betekende. Ten opzichte van onszelf en van de ander. Prachtige verbindingen werden gemaakt.

En toen kwam de adem als totale verrassing, iets waar ik zo op aan ga. En daar kwam het patroon naar boven. Want ja ademwerk doe ik elke dag. Dat kan ik! Ik schoot in een hoestbui. Mijn lichaam zei letterlijk, je hoeft niet. Slow down. Zo fijn dat ik mezelf niet verder hoefde te pushen en mij kon overgeven aan mijn lichaam.

Oprechte verbinding met mezelf, mijn innerlijke stem die aangaf dat ik mocht vertragen. In de triggers waar ik op het moment mee te maken he, mocht vertragen. Niet hard werken maar naar binnen keren. De hoest trok weg. Ik voelde mij oprecht veilig in mijn eigen lichaam.

En daarna een prachtige oefening om waarachtig te kijken, in de ogen van een ander. Te kijken verder dan je kan zien. De ander te zien en daardoor jezelf te zien. Het warme bad van de ogen de liefde en de hart connectie.

Dat is ware verbinding als je de ander durft te zien voor wie hij of zij is. Zonder oordeel. Wetende dat de ander volledig hetzelfde is als jij met alle emoties, gevoelens en processen. Alleen een ander pad bewandeld.

Dat gun ik iedereen, dat gun ik jou, je collega, leidinggevende. Ik gun het iedereen die jij maar kent.

Wist je dat ik deze workshops ook geef aan bedrijven? Empowerment en verbinding workshops. Echte oprechte verbinding. Ik kan je vertellen, dat werkt. Het werkt tot in iedere cel van jouw team. Het is ervaren met het lichaam. Uit het hoofd.

Interesse wat ik daar voor jouw organisatie in kan betekenen? Stuur mij een een mail of bel mij op 06-44470350.

Ik ontmoet je graag!

Berichten

Meer Nieuws

X