Over Breathing Inn

Over Breathing Inn

Merel Burger

Oprichter van Breathing Inn, jouw plek om op adem te komen.

Ik neem je graag mee in mijn verhaal..

Mijn pad van zelfontwikkeling startte ruim tien jaar geleden. De baan waar ik in zat stond eigenlijk mijlen ver van mij af, waardoor ik veel stress ervaarde. Nadat mijn vader jaren kanker had gehad gingen mijn ouders scheiden. Ik zat in een toxische relatie, met de ander. Maar vooral met mezelf. Dit uitte zich in jarenlange lichamelijke klachten waar ik nog meer stress van ervaarde en streng op mijn dieet ging letten.  Achteraf kwam ik er pas achter dat ik enorm werd getriggerd in mijn oude verwondingen, die ik in mijn jeugd had opgedaan.

Anders heb ik mij altijd gevoeld. Spiritualiteit was bij ons thuis al vroeg aanwezig, maar ik was een rebelse puber dus ik zette mij daar ook tegen af. Ik was op jonge leeftijd al vegetarisch wat ook gek was in die tijd. Mij was geleerd om altijd nieuwsgierig te zijn en de waarom vraag achter iets te stellen. Wat voor veel mensen irritant was. Ik ging discussies niet uit de weg. En dit liep vaak uit op ruzie, dit was immers mijn voorbeeld geweest. Toch ben ik mij gaan confirmeren aan wat men van mij vroeg. Al deed ik het wel vaak op mijn eigen manier. Maar het keurslijf wrong.

Die eigenzinnigheid ben ik gelukkig gaan omarmen, het is mijn innerlijk weten die diep van binnen de weg weet. Ik weet wat ik in mij heb en wat ik de wereld te bieden heb. Het is mijn grootste kracht.

Experience

Lorem ipsum dolor sit amet

Future

Lorem ipsum dolor sit amet

Awards

Lorem ipsum dolor sit amet

Passion

Lorem ipsum dolor sit amet

Breathing Inn - Merel Burger

Mindfullness, de tao en kundalini yoga mij geholpen in het stukje zelfacceptatie. Ik eerst en dan de ander. Het please gedrag werd omgedraaid. De liefde voor mezelf is enorm gegroeid door écht tijd met mezelf door te brengen, onder andere in de vorm van yoga en de vele retraites die ik bezocht heb. Het liefst in stilte. Want in stilte zijn antwoorden te vinden. Elke keer een waar cadeau aan mezelf. Ik heb zelfs 10 dagen in stilte door mogen brengen tijdens een Vipassana, met 10 uur per dag meditatie. Het leven volledig observeren hoe het is, zonder te reageren. Mega interessant!

Kundalini yoga heeft mijn innerlijk weten en vitaliteit enorm versterkt en verhoogd. En kwam ik in contact met de verschillende ademhalingstechnieken die daarbij worden beoefend.

Mijn ademhaling is voor mij de meest belangrijkste tool geworden in mijn leven. Het is mijn kompas, mijn barometer. Systemisch werk heeft mij laten ervaren wat mijn plek is in de wereld.

Mijn werkachtergrond ligt in de sales en HR waar het prestatie- en ambitieniveau hoog lag. Het inspireren van anderen en werken met mensen was ik goed in. Tijdens mijn werk als vitaliteitsadviseur is mijn passie voor een vitaal leven alleen maar gegroeid. Het bleef een uitdaging om authentiek te blijven aan mijzelf. Werken voor iemand anders droom was ik klaar mee. Al lang voelde dat ik het zelf mocht gaan doen, helemaal leven en werken vanuit mijn zielsmissie.

Na de transformatie van vrouw naar moeder in het jaar 2021 waar ik moeder mocht worden van een prachtige zoon. Voelde ik dat ik mocht losbreken en terug mocht gaan naar mijn essentie. Mijn ademhaling heeft er namelijk voor gezorgd, dat ik altijd terug mag naar mijn essentie. SO HERE I AM.

Tijdens mijn ademcoach opleiding die ik gevolgd heb bij Lars Faber. Heb ik mogen ervaren hoe ontzettend bijzonder het is om door middel van je ademhaling je op plekken komt in je herinnering die je misschien wel hebt uitgewist, nooit hebt willen voelen en weggestopt. Het geeft zo ontzettend veel perspectief, ruimte en heling. Bij de B-mind Academy leerde ik de algehele fysiologie over de ademhaling, tijdens de Yellow Belt Ademcoach opleiding. Op het moment ben ik de opleiding systemisch werk aan het doorgronden, waarin ik het prachtige systemisch werk en het werken met familieopstellingen volledig mag integreren in mijn werkwijze.

Ik maak geheel intuïtief gebruik van veel verschillende methodes, maar vrijwel allemaal lichaamswerk. Daarnaast mag ik mij gelukkig prijzen met de gave dat mijn handen een helende werking hebben. Ze zorgen voor een extra dimensie tijdens mijn coachsessies, die werken op celniveau.

Ademwerk heeft mij gebracht bij wie ik in essentie ben.

Waarin ik echt ben gaan voelen, wat ik nodig heb en waar mijn grenzen en behoeftes liggen. Wie ik ben en wat ik nodig heb als mens. Het heeft mij naar mijn innerlijke stem gebracht, dat meisje in mij die altijd aanwezig is. Dat meisje dat als kind niet voldoende in haar behoeftes is voorzien. Nu kan ik voor haar zorgen vanuit een volwassen perspectief. Ook ik word nog dagelijks getriggerd, maar ik weet nu het gesprek met haar aan te gaan en haar vanuit een liefdevolle zachtheid aan te spreken en voor haar te zorgen.

Helemaal nu dat ik zelf moeder ben, zie en weet ik hoe ontzettend lastig die rol is. Ik weet wel dat ik die liefdevolle en veilige bedding kan geven, omdat ik mijzelf die liefdevolle bedding kan geven.

Ik ben het type practise what you preach. Ik ben down to earth maar voel, weet en zie van alles.  Tijdens mijn sessies maak ik gebruik van verschillende technieken, die jou ondersteunen in jouw proces. Ik laat mij elke keer inspireren wat zich aandient en voel intuïtief aan wat nodig is.

Met alle liefde loop ik met jou mee op het pad richting jouw essentie. Je zal merken, dat de essentie het pad is en niet het doel op zich.

Het is een continue verandering van het leven, het balanceren daarin en het accepteren en zijn met alles wat daarbij komt kijken.

Heb je mijn PODCAST al geluisterd op Spotify?

Anderen gingen je voor: 

Martine van den Abbeelen
Martine van den Abbeelen
2024-04-15
Gedurende een periode van zes maanden heb ik met Merel waardevolle sessies gehad, waarbij de ademhalingsoefeningen mij enorm hebben geholpen. Ik zocht naar meer balans in mijn leven, minder zelfopgelegde verplichtingen en het gevoel van voortdurend moeten blijven rennen zonder ooit voldoening te vinden. Ik hoopte op meer innerlijke rust, en dankzij de deskundige begeleiding en ondersteuning van Merel heb ik dat ook gevonden. Merel is een warme en begripvolle vrouw bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Vanaf onze eerste ontmoeting voelde ik een sterke klik, wat me het vertrouwen gaf om het proces aan te gaan. Mijn nieuwe motto is nu "minder moeten, meer mogen", en dankzij de ademhalingssessies kon ik emoties uit het verleden opnieuw ervaren en ze op een andere manier een plek geven, waardoor ik kon werken aan het verwerken van trauma's. Dit heeft me geholpen om mijn verleden te accepteren en met een vernieuwde blik naar de toekomst te kijken, waarbij ik besef dat ik zelf de regie heb over hoe die toekomst eruit zal zien. Ik ben enorm dankbaar en blij dat ik de stap heb gezet om in mezelf te investeren en dit traject met Merel aan te gaan, en ik zou het iedereen zeker aanraden!
Cheraldine Oudolf
Cheraldine Oudolf
2024-04-11
Ik heb bij Merel 3 ademsessies ervaren (feminine breath cirkel). Wat een liefdevolle, fijne en zachte energie heeft zij. Ik voelde me op mijn gemak, durfde alles toe te laten en iedere avond was een andere ervaring. Dankjewel lieve Merel!
Berna Bakker
Berna Bakker
2024-03-19
Tweemaal sessies bij Merel gehad, en alle 2 magisch...zo vertrouwd en vol liefde.
Rissa Philip
Rissa Philip
2024-03-18
Merel helped me to see that I can look into my heart (without judgement) to really listen to what's there, while turning the volume down in my head. An unforgettable experience. 💜
Marije van Vredendaal
Marije van Vredendaal
2024-01-22
Ademwerk is uit je hoofd en in je lichaam stappen om zo te ervaren wat er bij je speelt en om tot rust te komen bij jezelf. Merel begeleidt je hierbij met heel veel warmte en rust, en ze weet feilloos aan te voelen wat je wel en niet nodig hebt. Heb een aantal groepsessies binnen en buiten mogen ervaren en ook een emotional release 1-op-1. Het is allemaal verrijkend, verhelderend en bijzonder. Ont-moeten is haar motto en dat maakt ze keer op keer waar.
Marleen
Marleen
2023-09-25
Wat een fantastische dag heb ik mogen ervaren bij het Finding your inner power retreat van Roos en Merel. 2 prachtige vrouwen die allebei zo goed en kundig zijn in wat ze doen. Samen zorgden ze voor een liefdevolle en veilige bedding waardoor we allemaal kwetsbaar durfden te zijn met alles wat er werd aangeraakt. Een aanrader om naar toe te gaan ♡
Bart van Acker
Bart van Acker
2023-08-23
Mooie ervaring en hele fijn begeleiding 🙏
Rens Groot Hulze
Rens Groot Hulze
2023-08-23
Het was een super fijne ervaring en ik kom graag nog een x terug!! Een super fijne energie waardoor ik alles even los kon laten! Dank je wel merel ❤️
Lucinda van der Ploeg
Lucinda van der Ploeg
2023-07-27
Merel is een hele lieve en rustige vrouw. Ze zorgt als persoonlijkheid al voor een gevoel van veiligheid. Dat helpt om jezelf helemaal over te geven aan de ademsessie. het is een soort opschoning die we echt wel maandelijks kunnen gebruiken. Het liefst preventief!
Marijke Kristel
Marijke Kristel
2023-03-28
Ik heb 4 hele fijne ademreizen gehad bij Merel. Haar begeleiding en aanwezigheid gaf mij een warm en veilig gevoel. Daardoor durfde ik de controle los te laten en te ontdekken wat mijn lichaam mij te vertellen had. Ook buiten de ademreizen was Merel erg betrokken bij mijn proces (en is dat eigenlijk nog steeds), doordat zij een persoonlijke band met jou opbouwt. Ze staat voor mij klaar en behandelt mij met liefde en respect voor de persoon die ik ben, en mag worden. Ik raad haar bij iedereen aan!

our team

The Crew

Lauren Catic

Advertising

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

confident-young-woman-using-a-tablet-in-her-home-o-PAP4V2Y.jpg

Brianna Cole

Sales

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sam Smith

Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

History

Where it all began

Not so long ago...

Ut a nulla metus. Quisque placerat, velit aliquet eleifend sodales, magna eros viverra lectus, ut ultrices sem elit condimentum sem. In sem lectus, sagittis auctor varius et, fermentum quis mi. 

Then we evolved...

Ut a nulla metus. Quisque placerat, velit aliquet eleifend sodales, magna eros viverra lectus, ut ultrices sem elit condimentum sem. In sem lectus, sagittis auctor varius et, fermentum quis mi. 

Mijn missie

Mijn missie is jou om te leren voelen en ervaren wie je bent en te zijn wie je altijd al was. Zodat je volledig mag leven.

Neem contact op voor het maken van een gratis intake of als je vragen hebt

Ontwikkeld door AtSea Design & Media

X