Grenzen leren stellen met ademwerk

maart 28, 2022

Delen:


Ik ben alleen gelukkig, als jij gelukkig bent. Zeg jij maar wat jij wilt. Oké is goed ik doe het wel. Weet je het zeker? Ik wil het ook wel voor je doen? Oh maakt niet uit hoor.. auwww maakt fucking veel uit.
Oh ben je onze afspraak vergeten, oh.. geeft niets hoor.

Zo.. waar ligt jouw grens? Heb je een grens? Of is het bij jou vooral please gedrag die de grens continu laat verleggen.

Op een visite kaartje wat ik ooit had stond: De maandag van Merel is grens verleggend. En dan een foto van Paaseiland erop. Ik hou van reizen. Dus dit was wel toepasselijk. Maar als ik het anders zou lezen dan verlegde ik steeds mijn eigen grenzen. Door geen grenzen te stellen aan anderen. Misschien had ik niet eens grenzen. Ik denk dat ik die niet zo goed geleerd had. Er waren weinig regels bij mij thuis. Wat heel fijn was. Maar het zorgde er ook voor dat ik continu de onzichtbare grens opzocht. En ik naar de ander toe een pleaser was of een vechter. En als ik voor de vechter koos dan voelde ik me schuldig waardoor ik weer een pleaser werd. Ik dacht ik ben loyaal naar de ander, maar daardoor was ik vooral niet loyaal mezelf. Dood vermoeiend kan ik je vertellen.

Grenzen stellen gaat ook over jouw identiteit, over jouw tuintje. Wie laat je binnen en wat mogen ze er allemaal doen. Maar als er opeens een tractor rijdt om de boel om te ploegen terwijl je dacht dat alleen de kantjes gemaaid zou worden. Dan betekend het dus dat jouw autonomie ver te zoeken is. Maar wie ben je dan? Wat wil je? Wat maakt jou gelukkig? Wat is jouw grens? Durf je nee te zeggen? Durf je voor jezelf te kiezen? Kan je volmondig zeggen, ik heb geen zin. Zonder smoesjes, zonder je schuldig te voelen? Kan je het woord sorry alleen gebruiken als je echt ergens spijt van hebt? Of zeg je continu sorry omdat je jezelf continu schuldig en teveel voelt.

Hoe zou het zijn als je dit allemaal kan omdraaien? Dat je jouw autonomie terug krijgt? Dat je voelt dat je echt gelukkig kan zijn met jezelf. Dat jij mag beslissen over jouw leven? Dat je vastberaden en standvastig gaat worden omdat je weet wat je wilt van binnenuit. Vanuit liefde je eigen kracht kiezen.


Ademwerk helpt je hierbij, een prachtige manier om bij jezelf te komen. Om naar je lichaam te leren luisteren. Om te leren en inzicht te krijgen waar die grens ligt. Om helderheid te krijgen, wat jouw grens is. Je gaat namelijk ademen naar de plekken in je lichaam waar die blokkades zijn ontstaan. Die blokkades van niet voor jezelf durven kiezen omdat jouw grenzen misschien wel als klein kindje steeds overschreden werden, dat er niet naar je geluisterd werd, je niet gehoord. Dat je niet gezien werd of steeds overgeslagen.

Ademwerk kan je inzichten geven hoe jij jouw behoeftes kan gaan leren aangeven, vanuit een liefdevolle manier jouw tuintje leren bijhouden.

Hoe zou dat voor je zijn?

Wil je hier meer over weten? Stuur je mij dan een berichtje? 💚🙏 info@breathinginn.nl

#ademwerk #grensverleggend #breathwork #waarligtjouwgrens #selfcare #selflove #ademcoaching #trauma #emotionalrelease #transformation #overveen #haarlem #haarlemcity #terugnaarjouwkern

Berichten

Meer Nieuws

X