Ik was een échte perfectionist..

augustus 25, 2023

Delen:

Het moet altijd beter, meer en anders. Het moet perfect. Ik doe het wel, dan weet ik dat het goed gaat. Eigenlijk nooit goed genoeg dus.

Ik ga terug, naar de tijd dat ik in een toxische relatie zat. Van enorme hoge pieken met de mooiste vakantie’s. En de grootste ruzies, dubbele levens en vreemdgaan. Ik ging heel veel uit en was bijna nooit alleen. Terwijl ik mij enorm alleen voelde. Want niemand voelde wat ik voelde. Alles glipte uit mijn handen. En overal waar ik in zat, werk, relatie, vrienden, dat moest allemaal op een bepaalde manier gaan. Anders was ik niet tevreden.

Mijn lichaam schreeuwde om aandacht

En het grootste blok aan mijn been, waren mijn lichamelijke klachten. Ik had een candida infectie. Ja daar ja! Mijn grootste onzekerheid en stressfactor. Ik volgde ruim 2 jaar een streng dieet. Waardoor ik nog maar 53 kilo woog. Voor iemand die amper kan aan komen. Is dat verre van gezond. En het ging niet weg. En iedere vrouw weet, die wel eens zo’n infectie heeft gehad hoe dat voelt.

Mijn zelfverzekerdheid was compleet verdwenen

Ik had ‘m 2,5 jaar.. sommige vriendinnen herkende mij niet meer van hoe ik daarvoor was. De zelfverzekerde Merel was compleet verdwenen. Daardoor stroomde eigenlijk niets zoals ik wilde en moest overal mijn best voor doen, klampend aan de dingen die ik nog ‘had’. Het kon niet langer zo. Het moest anders. Ik maakte een rigoreus besluit. Een commitment aan mezelf, uit liefde voor mezelf. Ik pakte mijn spullen. Ging weg zonder iets te zeggen. Stopte de relatie (oh boy, mijn verlatingsangst), nam voor 4 weken een antibiotica, stopte met het extreme dieet.

Ik hoefde het niet alleen te doen

En nam een coach, die mij hielp en leerde praten met mijn innerlijk kindje. Dat meisje die zich zo alleen voelde.. Want ik hoefde dit niet alleen te doen. Ik begon zelfliefde te ontwikkelen, ik begon dingen wat meer los te laten, ik begon wat meer te vertrouwen op het leven. De candida was weg❤️

Na 3 maanden ontmoette ik mijn huidige vriend. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat als je een heel diep besluit maakt. Dat als je JA zegt, tegen jezelf. Dat je leven écht kan veranderen. Als ik het kan. Kan jij het ook. Dus zit je in zo’n situatie, vergelijkbaar met hier boven. Je hebt een keuze, ALTIJD!

Stuur je mij een e-mail of bel mij op 06-44470350 als je een JA voelt?❤️

Wil je meer lezen over de empowerment coaching die ik aanbiedt? Check dan deze link

Berichten

Meer Nieuws

X