Ademwerk It’s like magic

december 8, 2021

Delen:

Verbonden ademhaling, trauma release, breathwork, ademwerk, release

Verbonden zijn met je ademhaling zorgt voor verbondenheid met je lichaam. Verbondenheid met je zijn, je innerlijk weten, je diepste wonden, de rust in jou, je weggestopte emoties. Maar ook de confrontaties die je altijd uit de weg gaat, de blokkades die zijn opgehoopt in je lichaam. Het werkt werkelijk tot cel niveau, het heelt tot op het bot wil ik bijna zeggen. 

Het is zo magisch dat jij met jouw ademhaling jezelf dus kan helen. 

Ik heb het zelf nu meerdere malen ervaren en elke keer zorgt het voor verbinding met mijn diepste zijn. Het geeft antwoorden, puzzelstukjes vallen op zijn plek, nooit gestelde vragen krijgen antwoorden, het geeft helderheid en bevrijding. 

Maar het kan ook zorgen dat je na een ademsessie dingen tegen komt die weerstand opleveren of ongemak, waar je iets mee mag gaan doen. En ik kan je vertellen dat geeft ruimte. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het enorm veel ruimte heeft gegeven, minder stress, meer in mijn lijf, meer perspectief. Natuurlijk was er eerst ook weerstand en verdriet maar daarna ging ik het aan. Ik durfde het en daar ging ik, ik ging het aan. Zo valt alles weer op z’n plek en dat ruimt op. 

Er zijn vele soorten methodes en technieken, zoals de vuurademhaling, de prana ademhaling, psychedelic breath of de Wim Hof Methode die op dit moment een inspiratiebron is voor velen.  Maar wat is dat nu verbonden ademhaling of chaotisch ademen.  

Tijdens een ademwerk sessie die ik geef gebruiken we de verbonden ademhaling of chaotisch ademen

Verbonden ademhaling of chaotisch ademen

In onze jonge jaren kan men traumatische ervaringen hebben meegemaakt waarin ons lichaam, in een overweldiging/bevriezing is gekomen. Het gevolg hiervan is dat je in de flight, fight, freeze modus komt of je gaat pleasen. 

Bij deze manier van ademen, adem je hoog versneld in de borst of in de buik, zonder dat je een pauze neemt. Bij deze manier van ademen neemt het lichaam het uiteindelijk over als je je hoofd durft los te laten. Je ademt in en uit door je mond, met je kaken zo wijdt mogelijk open, zodat de blokkades die vaak op je kaken zijn geslagen eruit kunnen komen. Tijdens deze ervaringen hoort vaak een geluid of beweging, geluiden of bewegingen die we toen tijdens die ervaring niet hebben gemaakt. Wat we doen is die beweging afmaken en die emoties toestaan dat ze er mogen zijn. Je komt in een hogere staat van bewustzijn wat effect heeft op je emotionele, fysieke en spirituele bewustzijn.

Hoe ziet een ademsessie eruit?

Tijdens deze manier van ademen gaan we ons systeem van extra energie voorzien, we gaan versneld ademen hoog in de borst en laten de controle los. Ons systeem komt dan in overgave, je gaat van de neocortex waar je overlevingssysteem in je hersenen zit, kom je in het limbisch systeem van de hersenen. Die energie van het ademen komt in dat gebied en tijdens de adem sessie worden omstandigheden gecreëerd waardoor je wellicht jouw vastzittende energie los kan laten. Gaaf toch?!

De opbouw van de sessie 

Eerst wordt een veilige setting gecreëerd in de groep, de groep is enorm krachtig en draagt jou. Dit doen we door middel van sharing, dansen, bewegen en connecten met elkaar. 

Jij bepaalt voor jezelf of je een thema hebt waarmee je de ademsessie in wilt gaan. Je mag dit delen of uiteraard voor jezelf houden. 

Tijdens de sessie wordt muziek gebruikt, dit is muziek die jou begeleidt om met jouw adem in een bepaalde staat van zijn te komen. De muziek zorgt voor een veilige setting. Het kan ook opzwepend zijn om jouw emoties naar buiten te laten komen of jouw onafgemaakte bewegingen af te maken. 

Doordat je in een groep hetzelfde proces in gaat, kan je aangezet worden om nog meer uiting te doen voor jezelf. Ik heb dit zelf ervaren als een bevrijding. 

Als voorbeeld  kwam er bij mij een schreeuw uit, vanuit het diepste van mijn zijn. Maar er kwamen ook tranen en veel verdriet. Alle diepgewortelde pijn die ik nooit heb los durven laten kwam eruit. Zo bijzonder, zo bevrijdend zo in en in puur en rauw. 

De diepste krochten van schaamte kijk je aan, want wat zal de ander wel niet van je denken. Het fijne is dat de ander jou is en jij bent de ander en daarmee zijn we samen en ben je nooit alleen. Er ontstaat een enorm verbinding met elkaar omdat we allemaal door een proces heen gaan en daardoor de verbinding met jezelf.

Mij heeft het zoveel gebracht in korte tijd, zoveel ruimte, aarding, helderheid, liefde voor mezelf en anderen, bevrijding, pijn wat vast zat in mijn lichaam is verdwenen en bovenal ademruimte, iets wat zo essentieel is. Het gevoel dat je vrij kan ademen waar je ook bent omdat jouw ademhaling key is voor alles, het brengt verbinding met jouw hoofd, hart en buik. 

Hieronder een ervaring die ik heb gehad: 

Deze ademwerk sessie was een ware verdieping, een deap dive op cel niveau. Ik mocht zelf ondervinden en begeleiden. Door middel van de verbonden ademhaling een manier van diep in je buik en hoog in je borst ademen kom je op plekken die niet direct aan de oppervlakte te zien zijn. Met deze manier van ademhaling kom je terecht in je schaduw en als je die schaduw durft aan te kijken dan ontstaat er een enorme release. Loslaten tot en met. Het was een reis inwaarts die ik niet had zien aankomen maar die enorm helend werkt. Ik had toch nog wat op te ruimen dus. 

In het warme bad van de groep mocht alles er zijn verdriet, lachen, bewegen, dansen, schreeuwen, slaan, boosheid, blijdschap maar vooral verbondenheid en toestaan. Verbondenheid met elkaar, in essentie zijn we allemaal één energie. En toestaan door het er echt laten zijn. Ieder heeft zijn of haar proces met zijn of haar positieve en negatieve herinneringen uit het verleden. Iedereen heeft zijn of haar reis in dit bewustwordingsproces. Mij heeft het in ieder geval doen beseffen dat ik het oude nog meer mag loslaten en in mezelf mag keren. Vertragen, de lat lager leggen, onthaasten, ont-moeten en vooral oké zijn met alles wat zich aandient.

Ik nodig jou uit om de verbinding met jezelf aan te gaan en emoties en gevoelens als stress, burn-out klachten, verdriet, boosheid, wrok, haat, onrust te zien, aan te kijken, als een ontdekkingstocht met een nieuwsgierige blik te aanschouwen. Hoe spannend het ook is, hoe eng het ook is, hoeveel weerstand er ook opkomt het mag er allemaal zijn.

Ga er doorheen, adem het los, adem het vrij, kom op een plek waar je vrij mag ademen. Een plek waar je op adem mag komen. 

Laat mij het dan weten via info@breathinginn.nl  of hou de agenda in de gaten https://breathinginn.nl/agenda/of via mijn instagram account https://www.instagram.com/breathinginn/

Uiteraard is het ook al mogelijk om een 1-op-1 te boeken, stuur je mij dan een berichtje? Mocht je vragen hebben of dit iets voor jou is. Stuur mij dan een mail via infor@breathinginn.nl


Veel liefs Merel

#Ademcoaching #ademwerk #verbondenademhaling #stress #stressmanagement #ontspanning #rust #meditatie #health #hyperventilatie #traumarelease #groepssessie #breathwork #breath #ademhaling #emotionalrelease #natuur

Berichten

Meer Nieuws

X